Hoppa till sidans innehåll

Tryggare idrott för barn och ungdomar

01 JAN 2020 22:55
Från den 1 januari ska föreningar begära in ett begränsat registerutdrag från de som har direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2020 22:55

För att öka säkerheten för barn och ungdomar inom Svensk Bilsport, våra distrikt och föreningar införs ett krav på kontroll av ledare och andra personer i föreningen som är i regelbunden kontakt med barn och ungdomar. 

Det innefattar såväl funktionärer, anställda samt den som jobbar på tävlingar/träningar och har kontakt med barn upp till 18 år.

Utdraget får du genom att fylla i en ansökningsblankett som skickas in till This is a mailto link. Det tar därefter ca 14 dagar att få ärendet behandlat. 

Registerutdraget är personligt och du ska behålla det själv. Detta ska bara visas upp om någon vill se det och sedan lämnas tillbaka. 

De utvalda personerna kontrollerar utdraget och dokumenterar att kontrollen har genomförts. Själva utdraget ska alltså inte arkiveras hos föreningen.

Det begränsade registerutdraget innehåller endast brott som innebär mycket allvarliga kränkningar av andra människor och visar inte "mindre brott" som exempelvis fortkörning.

Att begära in utdrag är en del av det förebyggande arbetet för en tryggare idrott och något som ska gälla för alla, oavsett hur länge en person har verkat i en förening eller hur väl ni känner varandra.

På Riksidrottsförbundet finns en sida med frågor och svar kring detta.


LÄS MER: 

Frågor och svar kring den nya regeln om registerutdrag

Riksförbundets guide

ÖNBF:s förtydligande  

Ansökningsblankett som skickas till Polisen

 

.

Skribent: Jessica Karlsson
E-post: Adressen Gömd

 

 


TREVLIG SOMMAR 
ÖNSKAR 
ÖVRE NORRA
BILSPORTFÖRBUNDET!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vi samverkar med:

 

  


 

Postadress:
Övre Norra Bilsportförbundet
c/o Jessica Karlsson, Ängesvägen 10 B
931 39 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0730360150
E-post: This is a mailto link...

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg